dissabte, 19 de juliol del 2008

Firals 2008: posem-nos tots en marxa!

Ara fa 12 anys, el poble de Bellvís arrencava amb gran força una festa anual, que ens recorda a tots un bocinet de la nostra història i de les nostres llegendes, i que ens permetria donar-es a conìxer als nostres infants i també portar-les més enllà del nostre terme.

Què té de bonic aquesta festa?
Per què té aquest caire tan particular?


Reflexionem-hi, i provem de donar-hi resposta.

...Dies abans ja ens hem de preparar,..., i amb aquesta excusa sortim de casa, per parlar-ne, contrastar opinioiins, treballar en grup,... Tot plegat suposa, relacionar-nos cada dia tot generant un caliu extraordinari, importantíssim en la vida social de les persones.

...És una festa totalment al carrer, on tothom es desviu per mostrar el millor que tenim del nostre poble, i durant aquest dies deixem fruir les emocions que portem dins.

...És una festa tan "multiplural", que per tothom pot trobar-s'hi una feina escaient, únicament cal tenir-ne ganes.

...És un treball en equip, ben coordinat des del primer fins l'últim detall, que si se'n desprèn bons resultats et deixa un regust extraordinàriament bo, perquè et demostra la capacitat de treballar en comunitat.

...És tan enriquidor treballar junts els veïns, d'edats diverses i d'ideologies i pensaments diferents, amb un únic objectiu: fer poble tot passant-nos-ho bé, ara amb una festa, en altres moments seran altres esdeveniments.

...I com no, aconseguim que arreu es parli del nostre poble, del què fem i com ho fem; i som capaços d'agrupar-nos tots; grans, mitjans i petits per adaptar i reproduïr aquesta llegenda. La nostra llegenda!

Amics, no val la pena continuar-nos-hi engrescant de debò?

Si cada any hi participem, aquest any hauria de ser diferent? I el qui encara no hi ha participat o ha estat simple espectador, perquè no engrescar-s'hi i fer un pas més endavant?

Des de dansaires a malabaristes, des de cosidores a ajudants de muntatge, des d'ajudants de cuina a paradistes, des del poble a soldats o altres protagonistes, o donant-nos opinions i idees. Hi ha molt a triar, i a tot hi sereu benvinguts. És una festa que neix del poble i va adreçada al poble, i com a tal tots hi podem ser participants actius. No som un grup tancat i exclusiu, ans tot el contrari.

Animeu-vos! Feu aquest pas endavant! I els qui no vulgueu o no pugueu implicar-vos-hi directament, no falteu a la festa.

...Despengeu els vestits que guardeu a l'armari per aquesta ocasió i poseu-vos-els, i els qui no en tingueu, encara us queden uns dies per confeccionar-los- Aquests dies no hi ha vergonya que valgui, l'ambient de l'època el recreem entre tots i cal que el màxim de veïns, no només els nens, ens vestim de la forma adequada (pot ser d'una forma ben simple, per exemple els nois amb espardenyes catalanes, arremangant-se els pantalons i amb una camisa per fora ben ampla). Si necessiteu orientacions o consells, no dubte a preguntar!

Els dies 25, 26 i 27 de Juliol, Bellvís altre cop es transforma per l'ocasió.

No t'ho miris des de fora, i no t'ho pensis dues vegades, Vine i participa-hi.

L'última setmana t'esperem cada nit a la plaça de l'esglèsia! no hi faltis!

La comissió dels Firals i Grup de Teatre "la portalada"

idees i opinions a: laportaladateatre@hotmail.com