La Història

Venir a veure i viure els firals de Bellvís és traslladar-nos al segle XVII, més concretament a l'any 1637, quan entraren a Catalunya les tropes de Felip IV que amb les seves malifetes provocaren tres anys després la guerra dels Segadors . 

QUE ÉS LA LLEGENDA DE L'ANELLA DE CAL BUFALÀ? La nissaga de la família Bufalà tenien concedida una prerrogativa reial que atorgava el dret d'asil a tota persona que fugia de la justícia i que podia arribar a tocar l'anella de la seva picaporta . Aquest dret l'utilitza el Senyor de Bufalà en aquesta festa per protegir a en Joan i la Maria del Capità Rodrigo que persegueix injustament a en Joan . El desenllaç final de la història s'acaba en un judici públic en el que el senyor de Bufalà ,defensor de la justícia i de la presumpció d'innocència intenta demostrar la d'en Joan , recolzat pel poble de Bellvís i així poder fer fora al Capità i els seus soldats del poble . 

QUE HI TROBAREM ALS FIRALS DE BELLVÍS? Espectacle de teatre interactiu amb la representació de la llegenda de l'anella de cal Bufalà. Espectacle de jocs malabars Entrada de les tropes de Felip IV comandades per el Capità Rodrigo Espectacular entrada i escenificació de jocs malabars amb foc Parades de venda de productes artesans Demostracions d'artesans Danses populars ( ball pla , corrandes , bolangera ) Balls amb bestiari Balls de gegants Ball dels braus de foc Ball popular Representació del bateig d'un hereu de cal Bufalà amb repic de campanes Jocs de malabars infantils Danses populars infantils Representació de la llegenda amb titelles per els més menuts Venda de productes relacionats amb la festa (el joc de l'anella, samarretes, vídeos&) Gastronomia popular Passeig amb ponis Amb les paraules del romancer us convidem per l'any que ve : Us esperem l'any que ve, volem que torneu a venir, ens ho passarem ben bé amb el que hem contat aquí. Ens despedim de tots vosaltres, en acabar-se la llegenda, en sentireu moltes altres , però com aquesta cap.